Accres Innovatieprijs 2023: Kinderboerderij Laag Buurlo wint

Accres Innovatieprijs 2023 - Het Talud

De Accres Innovatieprijs 2023 is gewonnen door Kinderboerderij Laag Buurlo! Gisteren zijn de Innovatiepieten op bezoek geweest bij de winnaars. Het was niet makkelijk om te kiezen uit de vele mooie inzendingen die waren ingediend door de medewerkers en teams van de verschillende locaties.

Dé winnaar: Kinderboerderij Laag Buurlo

De reden dat Kinderboerderij Laag Buurlo uiteindelijk met de (nipte) eindoverwinning aan de haal ging? Ze leggen een prachtige verbinding leggen tussen hun locatie, de buurt en de viering van 25 jaar Accres in 2024. Medewerkers Tijs en Myrthe hebben het concept aan de jury gepresenteerd. Het idee is dat een slecht gebruikt stuk grond wordt omgezet in een verbindende plek voor de buurt.

Het scheelde echter niet veel: het was een ‘fotofinish’ met de overige finalisten. Uiteindelijk kan er echter maar één idee winnen, maar er waren veel andere mooie ideeën waarvan de haalbaarheid wellicht op een andere manier gerealiseerd kan worden.

Accres Innovatieprijs 2023: iedereen is een winnaar!

Er waren dit jaar ruim twintig inzendingen voor de Accres Innovatieprijs, waarvan er vier de pitchronde haalden. Uiteindelijk moesten we een winnaar kiezen als jury, maar dat was allesbehalve makkelijk. Dit omdat bij elk idee eigenlijk wel naar voren kwam dat bezoekers en/of medewerkers er baat bij zouden hebben als dat idee zou worden uitgevoerd. De jury heeft uiteindelijk een stemronde gehouden en de uitkomst daarvan was als volgt:

De nummers 2 t/m 4 worden door de jury benaderd om te kijken of er andere manieren gevonden kunnen worden om hun plannen alsnog te realiseren. Ook voor de teams die buiten de Top 4 terecht zijn gekomen geldt dat we, net als bij de Innovatieprijs van vorig jaar, zullen proberen de levensvatbare ideeën uit te voeren!