Tijdlijn

Opening Restaurant van Almelo

2023

Opening Restaurant van Almelo

Een driegangenmenu voor € 2,50. Sinds 6 april 2023 kan dit elke donderdagavond in wijkcentrum Goossenmaat in Almelo. De hoge prijzen in de supermarkten, waardoor veel mensen moeilijk rond kunnen komen, in combinatie met het tegengaan van voedselverspilling, waren de aanleiding tot dit initiatief. Mede dankzij de samenwerking met Albert Heijn (Nieuwstraat) en twee ervaren hobbykoks is dit prachtige idee werkelijkheid geworden!

Sportstimulering voetbaltoernooi

2022

Sportstimulering wordt Sportservice

Sinds het begin van de oprichting in 1999 is Sportstimulering een onderdeel van Accres. In de beginjaren draaide het vooral om het laten bewegen van jongeren en was Sportstimulering voornamelijk uitvoerend bezig. In de loop van de tijd zijn zij meer doelgroepen gaan aanspreken en namen zij meer en meer de rol van verbindende factor tussen vraag en aanbod aan. Ze groeiden door naar een totaalservice op het gebied van sporten en bewegen. Vandaar dat de naam Sportstimulering niet meer paste en in januari 2022 veranderde in Sportservice.

Lees meer
Opening ZERO55 Apeldoorn

2019

Opening ZERO55 Apeldoorn

Family Entertainment Center ZERO55 aan de Dubbelbeek (Malkenschoten) in Apeldoorn opent haar deuren op zaterdag 13 juli 2019. ZERO55 biedt diverse activiteiten waaronder een indoor- en outdoor E-kartbaan met en een baan van 340 meter, lasertag ruimte, twee mini escape rooms, glow bowlingbanen, virtual reality games, een climbing wall en een arcadehal. Hiermee richt ZERO55 zich op een breed publiek, van families met kinderen vanaf 8 jaar tot studenten, groepen, bedrijven en toeristen.

Boschbad van het gas

2018

Boschbad van het gas

Het Boschbad heeft de gasleiding stopgezet en gebruikt nu een warmtepomp om de ruim 6.000.000 liter water van het zwembad te verwarmen. Deze verandering resulteert in een besparing van 45.000 kubieke meter gas per jaar. Naast de warmtepomp zijn ook de oude circulatiepompen door energiezuinigere modellen vervangen. Hoewel de overgang naar de warmtepomp resulteert in een verhoogd elektriciteitsverbruik, wordt verwacht dat de totale besparingen de investering kan rechtvaardigen. Deze besparingen omvatten ook een vermindering van 57.000 kg CO2-uitstoot, wat overeenkomt met 325.000 kilometer autorijden.

Opening ZERO55 Enschede

2017

Opening ZERO55 Enschede

Op 18 januari 2018 is ZERO55 Enschede officieel geopend door wethouder Hans van Agteren van de gemeente Enschede en Piet-Hein Kolff, directeur van Accres. In het nieuwe family entertainment center kun je karten, lasergamen, escape rooms spelen en kennis maken met Virtual Reality Racing. De locatie is geheel ingericht in een futuristische stijl en ligt op het Go Planet Parc op een steenworp afstand van het FC Twente stadion.

Opening E-Kart Center Apeldoorn

2016

Opening E-Kart Center Apeldoorn

Op het voormalige Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg is op 19 februari 2016 E-Kart Center Apeldoorn geopend als onderdeel van Accres. Tim Martens, tweevoudig Nederlands kampioen bij de jeugd, zette meteen het baanrecord op 51,3 seconden neer. De baan is gebouwd in de oude Zwitsalfabriek.  Op de originele fabriekstegeltjes is een baan van 320 meter neergelegd. De elektrisch aangedreven karts zijn op verschillende snelheden in te stellen en op de wagens zit een boostknop, waarmee in korte tijd extra snelheid gemaakt kan worden. Dit E-Kart Center is uiteindelijk de basis geweest voor de opening van ZERO55 in Enschede en Apeldoorn.

Sluiting Sportfondsenbad

2015

Sluiting Sportfondsenbad

Op 1 januari 2015 wordt na 80 jaar het Sportfondsenbad gesloten en vier jaar later wordt het gesloopt. Het bad heeft een rijke geschiedenis en roept bij veel inwoners van Apeldoorn en omgeving herinneringen op aan zwemlessen en zwemplezier. In het binnenbad konden mensen reddend zwemmen, baantjes trekken of zwemles volgen. Enkele collega's zijn na de sluiting van het bad aan de slag gegaan bij Aquacentrum Malkander dat ook onderdeel is van Accres.

zwembad het kristal

2012

Zwembad het Kristal onderdeel van Accres

In 2021 is zwembad het Kristal in de wijk Zuidbroek in Apeldoorn toegevoegd aan de accommodaties van Accres. Samen met zwemschool Sportfondsenbad en Malkander werd dit de derde zwemschool van Accres.

Start exploitatie Almelo

2012

Start exploitatie Almelo

In Apeldoorn beheert Accres meerdere wijkcentra. Sinds 2012 beheert we ook voor de gemeente Almelo vijf wijkcentra en één Multifunctionele Accommodatie (MFA): wijkcentrum de Schelf, wijkcentrum de Driehoek, wijkcentrum Möll’nwiek, wijkcentrum Goossenmaat, MFA Eninver en wijkcentrum de Schöppe. In al deze wijkaccommodaties kunnen wijkbewoners elkaar ontmoeten en kunnen verenigingen, organisaties of clubs hun activiteiten organiseren.

wijkcentrum de groene hoven

2012

Bouw wijkcentrum De Groene Hoven

In 2012 is aan de Koninginnelaan in Apeldoorn wijkcentrum de Groene Hoven gebouwd. Dit wijkcentrum kwam in de plek van wijkcentrum Drieschoten aan de Snelliusstraat.

Opening dok Zuid

2010

Opening dok Zuid

Na 30 jaar besluit de gemeente Apeldoorn om wijkcentrum Kayersheerdt in Apeldoorn Zuid af te breken. Hiervoor in de plaats wordt een nieuw multifunctioneel centrum gebouwd waar meerdere activiteiten op het gebied van wonen, gezondheid, onderwijs en ontspanning in worden ondergebracht, waaronder drie basisscholen en een bibliotheek. Zo wordt in 2010 dok Zuid geboren. Het wijkcentrum dat zich ook in dok Zuid bevindt, wordt sinds die tijd beheerd door Accres.

nieuwjaarsduik Malkander

2010

Eerste nieuwjaarduik Malkander

Om het nieuwe jaar ludiek in te luiden heeft Aquacentrum Malkander in samenwerking met de Stedendriehoek op zaterdag 2 januari 2010 de allereerste nieuwjaarsduik georganiseerd. Het buitenbad werd hiervoor speciaal 1 dag geopend. De nieuwjaarsduik was 10 jaar lang een terugkerend evenement bij Malkander. In 2021 kon het voor de eerste keer niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Wellicht komt het ooit nog weer eens terug? (foto: De Stentor)