Blotevoetenpad Binky officieel geopend

Opening blotevoetenpad Binky

Maandag 19 februari om 11.00 is het Blotevoetenpad Binky in Apeldoorn officieel geopend. Binky onthulde samen met Carla Maessen (directeur Accres) en Eefje de Groot (Manager kinderboerderijen) het bordje en knipte het lint door.

Het idee voor het blotevoetenparcours is voortgekomen uit feedback van bezoekers van Speelboerderij Binky. Zij vonden dat het deel achter de vijver een beetje saai was en dat er voor oudere kinderen nog wel wat speelplezier ontbrak op de speelboerderij. Bij Accres vinden we het belangrijk dat we iedereen de mogelijkheid geven om te bewegen en tegelijkertijd te leren en te ervaren. Met dit als vertrekpunt hebben we een klantenpanel (een groep mensen die regelmatig als bezoeker bij Speelboerderij Binky komen) gevraagd hoe we het deel achter de vijver het beste konden inrichten. Samen is het plan voor het Blotevoetenpad ontstaan!

Leren en ervaren: Blotevoetenpad Binky goed voor het brein

Het blotevoetenparcours is ingericht om meerdere zintuigen te stimuleren door het gebruik van verschillende materialen waar overheen gelopen kan worden en de diverse klim- en waterelementen. Het stimuleren van verschillende zintuigen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het brein van kinderen. Dit uit zich bijvoorbeeld in de ontwikkeling van taal, motoriek, sociale interactie en concentratie.

Mede mogelijk gemaakt door

In samenwerking met verschillende Apeldoornse sponsoren (Schaufeli Wegenbouw, Wassink bestratingen, VRM buismaterialen, Henk van Tongeren Water & Techniek) en speeltuinbouwer Speelmaatje is het parcours eind vorig jaar tot leven gekomen. Kinderen kunnen hier nu naar hartenlust klimmen, klauteren, leren en ervaren. Op je blote voeten of natuurlijk gewoon met je schoenen aan!