Keurmerk Schoon & Veilig behaald door Aquacentrum Malkander

Keurmerk Schoon & Veilig behaald door Aquacentrum Malkander

Aquacentrum Malkander heeft onlangs opnieuw het Keurmerk Schoon & Veilig behaald. Dit keurmerk wordt uitgegeven door Stichting Zwembadkeur. Het is een erkenning voor zwembaden die voldoen aan strenge eisen op het gebied van hygiëne, veiligheid en kwaliteit. Het behalen van dit keurmerk is geen geringe prestatie. Het vereist een grondige audit en het naleven van een reeks strikte richtlijnen die verder gaan dan de wettelijke vereisten.

De toekenning van het keurmerk aan Aquacentrum Malkander is een bevestiging van de inzet van onze collega’s op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Ze hebben samen niet alleen aan de bestaande normen voldaan, maar deze zelfs overtroffen. Het keurmerk is een erkenning voor het harde werk onze collega’s, die zich onvermoeibaar inzetten om het zwembad te onderhouden en verbeteren. Voor de bezoekers van Aquacentrum Malkander betekent dit keurmerk dat zij kunnen rekenen op een veilige en schone omgeving, waar ze met een gerust hart kunnen genieten. Aquacentrum Malkander bestaat dit jaar 25 jaar en wil een voorbeeld zijn voor andere zwembaden, maar boven alles een veilige en prettige omgeving bieden aan zwemliefhebbers van alle leeftijden.

Over het Keurmerk Schoon & Veilig

Het Keurmerk Schoon & Veilig stelt diverse eisen aan zwembaden om een veilige en hygiënische omgeving te garanderen. Enkele voorbeelden van eisen hebben bijvoorbeeld betrekking op:

  • het op orde hebben van de financiële en personele administratie;
  • de controle op juiste certificaten en bevoegdheden van het personeel;
  • kwaliteit van het zwemwater;
  • het nakomen van milieueisen;
  • naleving van de CAO;
  • het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden volgens afspraak;
  • goede communicatie tussen leveranciers en de opdrachtgever;
  • de kwaliteit van het schoonmaakwerk moet goed worden gemeten;
  • beschikking van het bedrijf over de juiste verzekeringen.

Deze en andere eisen zijn ontworpen om een hoge standaard van dienstverlening te waarborgen. Ze zijn van toepassing op het gehele concern. Dit betekent ook dat alle werkmaatschappijen die bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren, moeten voldoen aan de lidmaatschapseisen. Zij moeten daarom ook een keurmerktoets ondergaan.