Life Goals Apeldoorn convenant ondertekend

Life Goals Apeldoorn partners bij ondertekening

Tijdens een feestelijk event op de FSG Campus werd het convenant Life Goals Apeldoorn ondertekend door alle deelnemende partners. Ook Accres en Sportservice Apeldoorn zetten hun handtekening. Daarmee verbinden we ons voor langere termijn aan dit project, dat in sommige gevallen levensreddend kan zijn.

Dat bleek ook tijdens het evenement. Na een inleiding door mede-oprichter van Life Goals Apeldoorn Bernard de Vries, ervaringsdeskundige Jasper vertelde over zijn roerig verleden. Ooit was Jasper op weg om profvoetballer te worden voor FC Utrecht. Door meerdere tegenslagen raakte hij echter thuisloos en verslaafd aan harddrugs. Doordat hij uiteindelijk in contact kwam met een coach van Life Goals kwam hij weer in contact met sport, waar hij vroeger erg goed in was. Deze sport gaf hem de houvast en drijfveer om zijn leven de impuls te geven die hij nodig had. Nu vertelt hij zijn verhaal en helpt hij jongeren uit de ellende die hij zelf ooit meemaakte.

Na het indrukwekkende verhaal van Jasper werden de partners van Life Goals Apeldoorn uitgenodigd door Jisca Docters om hun handtekening te zetten onder het convenant. Jisca is de Beweegregisseur voor Life Goals Apeldoorn, dat is geborgd bij Sportservice Apeldoorn. Namens Accres tekende directeur Carla Maessen. Toen de ondertekening voltooid was werden er nog verschillende clinics en beweegmomenten voor de aanwezigen gefaciliteerd.

Over Life Goals Apeldoorn en het convenant

Het Life Goals programma richt zich op (jong-) volwassenen (16+) die problemen ervaren op meerdere leefdomeinen. Denk hierbij aan thema’s wonen, werken en/of sociale contacten. Middels dit programma helpt Life Goals Apeldoorn personen in een kwetsbare situatie. Deze mensen zijn minder in staat te participeren in onze samenleving, via sport helpt Life Goals ze naar de positie waarin ze wel weer kunnen deelnemen.  Voorbeelden van doelgroepen zijn: dak- en thuislozen, vluchtelingen, verslaafden, zwerfjongeren, tienermoeders, ex- gedetineerden en verwarde personen.