Openluchtbad Boschbad geopend voor seizoen 2024

Openluchtbad Boschbad geopend voor seizoen 2024

Zondag 28 april opende het Openluchtbad Boschbad voor de 90e keer haar deuren voor bezoekers. Om dit bijzondere jaar feestelijk in te luiden kon iedereen de eerste 90 minuten gratis naar binnen. Het Boschbad is vernieuwd met nieuwe uitdagende speeltoestellen en sportfaciliteiten. Op deze manier wordt zwemmen, spelen en sporten nog leuker!

Zwemmen én spelen bij Openluchtbad Boschbad

Afgelopen winter is er hard gewerkt aan alle vernieuwingen. In het peuterbad is een spetterplek gemaakt met daarbij twee glijbaantjes voor de peuters. De speeltuin is uitgebreid met een zand- en waterspeeltuin. Naast het luchtspringkussen is er nog een trampoline bijgekomen. Ook de midgetgolfbaan heeft een metamorfose ondergaan. Op de 18 banen is de gravel vervangen voor kunstgras en de hindernissen hebben een nieuw kleurtje gekregen. SportBinky was zondag aanwezig om samen met de bezoekers een balletje te slaan.

Sporten

Vanaf dit jaar kan je nog meer sporten beoefenen bij het Boschbad. De bestaande sportfaciliteiten zijn uitgebreid met een 3 x3 basketbalveld, teqball-tafel en een voetbalcourt. Samen met Sportservice Apeldoorn en 3 x3 Unites konden de bezoekers kijken naar en meedoen met de activiteiten. In het wedstrijdbad waren ook zwemverenigingen van de partij om een potje waterpolo te spelen en banen te zwemmen.

Nieuwe glijbaan

In het recreatiebad heeft de waterspeeltuin nieuwe kleuren gekregen. Naast de twee snelle glijbanen komt er ook nog een nieuwe 4-baansglijbaan bij het recreatiebad. Deze is nog in aanbouw en zal voor de zomer officieel geopend worden met een Royal Boschbaan race.

Openluchtbad Boschbad 90 jaar

Openluchtbad Boschbad is onderdeel van Accres Holding B.V. Dit jaar bestaat het Boschbad 90 jaar en Accres 25 jaar. Tijdens de oprichting in 1999 heeft Accres het beheer en de exploitatie van het maatschappelijk vastgoed van de gemeente Apeldoorn overgenomen. Op 20 juni 1934 opende het Boschbad, onder de naam Bosbad voor het eerst haar deuren. Een openluchtbad met vijf verschillende baden: voor gemengd zwemmen, dames, heren, kinderen en wedstrijdzwemmen. Omdat het water zo helder is, verandert de naam in de jaren vijftig van de vorige eeuw in Kristalbad. In 2009 wordt de naam weer terug veranderd in Boschbad, omdat dit toch beter past bij de uitstraling en beleving van het openluchtbad dat midden in de bossen aan de rand van Apeldoorn ligt. Op 20 juni 2024 zal het 90-jarig bestaan feestelijk worden gevierd.