Sportplein Beweegfestival op Marktplein Apeldoorn

Beweegfestival Marktplein Apeldoorn

Op zondag 26 mei organiseert Sportservice een heus Beweegfestival op het Marktplein in Apeldoorn. Een dag waarop jong en oud in beweging worden gebracht.

Van 13:00 tot 17:00 uur zal het Marktplein in het centrum van Apeldoorn volledig in het teken staan van sporten en bewegen. Volgens de organisatie verwijst Sportplein naar het Marktplein waar het Beweegfestival georganiseerd wordt, maar ook naar het online sportplatform van Apeldoorn: Sportplein Apeldoorn.

Tijdens het Sportplein Beweegfestival vinden er allerlei activiteiten plaats. Zo zijn er straatvoetbaltoernooien van de Dutch Street Cup en FC Straat. Ook is er een Kids Zone, een 3×3 Basketbalveld, het NK Stoepranden en zijn er verschillende andere beweegactiviteiten waar jong en oud aan kan deelnemen. Ook de doelgroepen voor wie het lastiger is om te sporten worden vertegenwoordigd:

  • De Beweegmakelaars zijn er voor mensen die het moeilijk vinden om te sporten of bewegen. Een beweegmakelaar is er onder andere voor mensen die deelnemen aan een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) en voor mensen die vanuit de huisarts of een andere zorgverlener worden doorverwezen.
  • Uniek Sporten: sporten en bewegen moet voor iedereen toegankelijk zijn, juist ook voor mensen met een beperking. Uniek Sporten helpt met advies en ondersteuning om sporten écht voor iedereen mogelijk te maken.
  • Life Goals: sporten zorgt voor een gezonder en vitaler leven. Sport kan het vonkje zijn voor nieuwe energie en zelfvertrouwen voor mensen (16+) in een kwetsbare situatie. Denk aan dak- en thuislozen, vluchtelingen, verslaafden, etc.

Ook zal de start van het Smash-record op het Sportplein Beweegfestival plaatsvinden en worden er sportspullen ingezameld voor de Sportspullenbank.

Beweegfestival op Marktplein Apeldoorn is aftrap Sportweek

Het Sportplein Beweegfestival is het eerste evenement in een reeks gedurende Apeldoornse Sportweek. De Apeldoornse Sportweek is dit jaar extra speciaal omdat Accres 25 jaar bestaat. De Apeldoornse Sportweek wordt dan ook grootser dan ooit. “Of je nu van hardlopen, zwemmen, voetballen of iets heel anders houdt… voor bijna iedereen is er wel wat te doen in de Apeldoornse Sportweek!”

Er worden activiteiten georganiseerd voor scholen, teams en individuen in alle leeftijden. De Apeldoornse sportweek sluit af met de Asselse mijl op vrijdag 7 juni 2024. Een volledig overzicht van de activiteiten van de Apeldoornse Sportweek is hier te vinden.