Openlucht Filmfestival

Openlucht Filmfestival al 30 edities het mooiste van Nederland

Van 16 t/m 24 augustus vond dit jaar alweer de 30ste editie van het Openlucht Filmfestival plaats op de bosweide van Stadspark Berg & Bos. Sinds 2007 is de organisatie in handen van Accres. In al die jaren heeft het festival veel veranderingen doorgemaakt en is het een echt begrip geworden in Apeldoorn en omgeving.

Ooit begon het als een kleinschalig gecombineerd festival met muziekoptredens en films dat volledig in de open lucht was. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een 9-daags filmevenement met de nieuwste films met daarbij uitgebreide faciliteiten waaronder tribunes en horeca. Vele sponsoren en vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter het mooie festival. Sinds twee jaar kan het festival ook nog eens co2- en stikstof-neutraal georganiseerd worden door de battery box van Bredenoord. Ex-collega’s Henk van der Ziel en Remko Schnitger gingen in gesprek met Luc Timmen (projectleider Openlucht Filmfestival) en Judith Rijpstra (Sr. Marketing- & Communicatieadviseur) die sinds 2022 betrokken zijn bij de organisatie van het Vue Openlucht Filmfestival, namens Accres. In het onderstaande filmpje bespreken zij de succesfactoren, de verschillen tussen toe en nu en de ideeën voor de toekomst.

Openlucht Filmfestival toen en nu

De 30ste editie van het Openlucht Filmfestival

De 30ste editie van het filmfestival startte op vrijdag 16 augustus met de film The Jungle Book. Voorafgaand aan de film openden Carla Maessen en wethouder van de Gemeente Apeldoorn Peter Messerschmidt deze jubileumeditie officieel. Samen met de ruim 600 bezoekers werd er afgeteld zodat de eerste avond van start kon gaan. De Caribische Brassband Agogo gaf dit alles nog een extra feestelijk tintje.

Op de overige acht filmavonden werden de volgende films vertoond: Bad Boys: Ride or DieInside Out 2 (NL)Trap, The Fall Guy, Mamma Mia!, TwistersDeadpool & Wolverine en Godzilla x Kong: The New Empire vertoond. De filmavonden waren vanwege de 30ste editie extra feestelijk aangekleed. Zo kon je bijvoorbeeld dansen in de silent disco voorafgaand aan Mamma Mia! en op de foto met verschillende filmhelden bij de rode loper. Ook kon je genieten van een VR-film over de geschiedenis van de aarde en waren er verschillende prijzen te winnen. Ruim 8100 bezoekers genoten dit jaar van een prachtige avond in Stadspark Berg & Bos. Organisator Accres kreeg voor dit evenement van de bezoekers een gemiddelde score van een 8,6. Iets om trots op te zijn!

Deze 30ste editie werd ook nu weer mogelijk gemaakt door vele sponsoren en vrijwilligers. Deze editie werd onvergetelijk door de hulp en bijdrage van hoofdsponsors Dijkgraaf Apeldoorn en Vigilat, de nauwe samenwerking met Vue en de steun vanuit Apeldoorn Partners. En natuurlijk niet te vergeten door het overweldigend aantal overige sponsoren en vrijwilligers (bijna 40 bedrijven/organisaties en zo’n 30 vrijwilligers). Geniet ook na van dit festival via het onderstaande filmpje!

30ste editie van het Openlucht Filmfestival

Jubileumtalkshow Accres 25 jaar tijdens netwerkavond

OLFF Jubileumtalkshow tijdens netwerkavond Accres

Voorafgaand aan de film ‘Twisters’ was er in het kader van het 25-jarig jubileum van Accres een netwerkbijeenkomst op de Bosweide van Stadspark Berg & Bos. Accres nodigde hiervoor collega’s, samenwerkingspartners (waaronder meerdere wethouders van de Gemeente Apeldoorn) en bezoekers van de verschillende locaties uit om samen in gesprek te gaan over belangrijke onderwerpen voor Apeldoorn. Dit gebeurde tijdens een speciale Jubileumtalkshow, waarin de thema’s Beleven, Ontmoeten, Bewegen en Leren centraal stonden.