Jubileumtalkshow Accres tijdens netwerkavond

Jubileumtalkshow tijdens netwerkavond Accres

Dit jaar hebben we in het kader van het 25-jarig bestaan van Accres een Jubileumtalkshow georganiseerd tijdens onze jaarlijkse netwerkavond. Ook dit jaar vond die netwerkavond traditiegetrouw plaats tijdens het Openlucht Filmfestival.

Tijdens deze talkshow kwamen vier thema’s aan bod: Beleven, Ontmoeten, Bewegen en Leren. Per thema waren er verschillende tafelgasten aanwezig die spraken over belangrijke onderwerpen binnen deze thema’s.

Jubileumtalkshow Accres opgebouwd rond vier thema’s

Jubileumtalkshow Accres tijdens thema Beleven

In het eerste thema ‘Beleven’ was Danny Huizer, wethouder voor de gemeente Apeldoorn voor onder andere City Marketing, aanwezig. Ook Marco Bod (Apeldoorn Partners) en Eric-Jan Westen (Drakenboot Festival) schuiven aan. Ze praten over hoe Apeldoorn aantrekkelijker gemaakt kan worden. Ook Ans Tesselaar, 81 jaar oud maar nog altijd fanatiek zwemster bij het Boschbad komt hier aan het woord.

Jubileumtalkshow Accres tijdens thema Ontmoeten

Het tweede thema is ‘Ontmoeten’, waarbij Alinda Fredriks (CDA Apeldoorn), Huub Melenhorst (Accres Almelo) en Charlotte Kuijper (Stimenz Apeldoorn) praten over het belang van ontmoetingspunten. Dit deden ze aan de hand van het voorbeeld ‘Restaurant voor Almelo‘.

Jubileumtalkshow Accres tijdens thema Bewegen

Het derde thema ‘Bewegen’ wordt ingeleid door Rico de Boer, manager van Sportservice Apeldoorn, die een korte toelichting geeft over de herstructurering van Sportservice Apeldoorn. Daarna gaan wethouder Anja Prins, Robert Rösler (vice-voorzitter Sportraad Apeldoorn) en Tjienta van Pelt (Gelderse Sport Federatie) in gesprek. Zij hebben het over het belang van niet alleen sport, maar juist ook beweging. Hierbij is er speciale aandacht voor de vergrijzende bevolking van Apeldoorn.

Jubileumtalkshow Accres tijdens thema Leren

In het laatste thema komt ‘Leren’ aan bod, waarbij Henriëtte ‘Spetterjet’ Korteling (Aquacentrum Malkander), Bertus Pols (wijkboerderij Laag Buurlo) en Arjan Steenbeek (raadslid Lokaal Apeldoorn & docent Speciaal Onderwijs) in gesprek gaan over het belang van leren en onderwijs, en hoe dat verder gaat dan alleen goed luisteren op school.

Gespreksleider gedurende de Jubileumtalkshow van Accres was Nico Donselaar, geflankeerd door tafeldame Carla Maessen, directeur van Accres. Daarnaast waren er gastoptredens van Binky en Sport Binky.

Jubileumtalkshow Accres

Over de netwerkavond

Ieder jaar organiseert Accres een netwerkavond voor haar stakeholders en relaties. Dit gebeurt de afgelopen jaren tijdens het Openlucht Filmfestival, een evenement dat Accres voor Apeldoorn organiseert. Dit jaar was de dertigste editie van het Openlucht Filmfestival. De netwerkavond van Accres vond dit jaar plaats voorafgaand aan de film Twisters, een film die qua klimaatthema’s deels aansloot op de talkshow. Daarnaast was er deze avond een speciale VR-bioscoop, waarin mensen in 12 minuten het verhaal over het ontstaan van de aarde konden zien.

Kijk gerust de talkshow nog eens terug hierboven, of blader door de fotogalerij om een indruk te krijgen van deze avond.

Fotografie: Lisanne Diks